Kaapverdië; wat je gezien moet hebben!

Kaapverdië; wat je gezien moet hebben!

 

Kaapverdië is een prachtig eiland voor de kust van West-Afrika. Het land heeft vrijwel het gehele jaar een aangenaam klimaat, er zijn bruisende steden en dorpjes en het is dé bestemming om even bij te komen van alle drukte in Nederland. Tevens is Kaapverdië een ideale bestemming om het Caribische gevoel te krijgen van bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek, maar toch wat dichter bij huis te zitten! Wat je gezien moet hebben tijdens je vakantie naar kaapverdie? Dat lees je hier!

 

  1. Praia

Praia is een prachtig en diverse stad op het grootste eiland Santiago. Je vindt hier niet alleen moderne discotheken en winkels, maar het kenmerkt zich ook door prachtige culturele erfgoeden. Het oude stadhuis en het paleis stammen nog uit de koloniale tijd en zijn dan ook populaire trekpleisters. Wil je meer leren kennen over de cultuur van Kaapverdie, dan zijn het scheepsvaartmuseum en het etnografisch museum een must-do!

  1. De Carreta Carreta schildpadden

De Carreta Carreta schildpadden hebben een speciaal plekje in het hart van de kaapverdianen. De inwoners en het land voelen zich verbonden met deze prachtige dieren en op de eiland Boavista, Sal en Maio in het speciaal. Door middel van leerzame excursies mag je meehelpen met het voeren van de dieren. Kom je op een strand een afgezet gebied tegen? Dan komt dit vaak omdat de dieren hier hun eieren hebben gelegd.

  1. Serra Malagueta Natural Park

Ben je een natuurliefhebber? Dan mag je het Serra Malagueta Natural Park zeker niet overslaan! Het prachtige heuvelachtige gebied is een verademing opzichzelf en tevens kan je hier veel bijzondere vogels spotten, maar ook tref je hier apen, reptielen en vleermuizen!

  1. Assomada

Wil je het land wat beter leren kennen en ook wat leren of de kaapverdische keuken? Bezoek dan de markten in Assomada. De markt ligt vol met heerlijk groente, fruit en traditionele lekkernijen. De markt wordt nog echt gebruikt door de lokale mensen en er is dus geen betere plek om ook de lokale mensen beter te leren kennen.

  1. Onder water

Wat je zeker niet mag missen tijdens je trip naar Kaapverdie is het prachtige onderwaterschoon. Zoek eens op internet naar de beste duikgebieden en je hebt ook nog eens kans om walvissen en dolfijnen tegen te komen!

Ontdek het échte Spanje!