Het mooie Bali: waar moet je zijn?

Ben je op zoek naar de mooiste plekken om je vakantie bali compleet te maken? Dan nemen we je graag me in de 4 mooiste dorpjes en steden in Bali die je niet mag missen tijdens je rondreis indonesië.

Het kunstenaarsdorpje Ubud

Ubud is een super mooi verschuilen dorpje in het midden van Bali. Het dorp is goed bereikbaar met een scooter die je al voor nog geen €3,50 kan huren voor een hele dag. Ga je liever te voet? De mooiste wandeling maak je tijdens de Campuhan Rigde Walk. Gedurende deze wandeling loop je over de groene heuvels van Bali, waarin je kan genieten van waanzinnige panorama’s (aan beide kanten). We raden je aan om hier je ochtend te starten tijdens de zonsopgang of je dag te eindigen tijdens de zonsondergang voor de mooiste genietmomentjes. In de middag kan het druk zijn bij de bezienswaardigheden in Ubud. Met de app maps.me kun je alle locaties van de mooiste must-sees verzamelen en in kaart brengen. Bezoek bijvoorbeeld de ochtendmarkt tussen 6 en 9, de rijstterrassen, Monkey Forest, de Tirta Empul Tempel en Tegenungan waterval.

Luieren op het strand van Bali in Lovina

Natuurlijk wil je niet je gehele vakantie alleen plaatsen bezoeken. Je wilt ook gewoon lekker relaxen en jezelf vinden op vakantie. Daarom adviseren wij om ook het dorp Lovina te bezoeken. Lovina ligt aan de kust in Noord-Bali.

Oost-Bali: Sidemen

Elk stadsmens moet af en toe even de natuur in. Als je echt de natuur van Bali wilt beleven, mag je het dorp Sidemen, bij de stad Candidase niet vergeten. Het authentieke dorpje begeeft zich midden in een prachtige natuur: tussen de rijstvelden, rieten huizen en uitzichten van de vulkaan Agung.

Bezoek het vissersdorpje Pemuteran

In het Noordwesten van Bali ligt het vissersdorpje Pemuteran. Naast dat het feit dat Pemuteran de mooiste stranden bezit, is de natuur adembenemend mooi. Niet alleen de planten en bomen, maar voornamelijk de onderwateromgeving is schitterend. Mocht je voor een langere tijd verblijven in Pidemen, dan moet je echt even de tijd nemen om hier te gaan snorkelen en duiken om het onderwaterleven te verkennen.