Citytrip naar Barcelona

Een stad waar je niets zult missen. Barcelona heeft eeuwen oude geschiedenis, historische en moderne bezienswaardigheden, lokale winkels en internationale winkels in een groot centrum, dat ook nog eens een zonnige plek is waar je de zee, het strand, de natuur en de bergen kunt opzoeken. Een van de meest toeristische steden binnen Europa. Ben je daarnaast een fan van sport en met name de sport voetbal? Dan is dit dé bestemming om deze zomer nog te bezoeken. Boek hier een last minute naar Barcelona en geniet deze zomer nog van alle toeristische attracties dat deze stad te bieden heeft.

Na een vlucht van iets langer dan twee uurtjes kom je al aan in grootste stad van Catalonië. Vanuit de airport kun je de lokale bus pakken die speciaal voor de reizigers naar de bekendste plekken rijdt in de stad (bijvoorbeeld de welbekende straat La Rambla), waar de bus je afzet bij je verblijfplaats. Goed geregeld en vrij simpel om te gebruiken en daarnaast erg kostenbesparend. De stad is enorm en daarom is er een groot aanbod qua hotels en appartementen waar je kunt verblijven. Om de drukte te vermijden is het relaxed om net iets buiten de stad een verblijf te boeken. Het is in Barcelona vrij gemakkelijk om rond te komen met de metro, bus of fiets waarvoor aangelegde fietsenpaden zijn gemaakt, heel veilig dus.

Architect

Een bezienswaardigheden waar het zeker naar waard is om naar toe te fietsen is een van de bekendste in de stad. De basiliek ontworpen door Antoni Gaudi: Sagrada Familia. Letterlijk vertaald: heilige familie. In de bouwstijl Catalaans modernisme trekt dit monument jaarlijks miljoenen toeristen. Het gebouw wordt al een lange tijd gerenoveerd en wordt verwacht in 2026 helemaal af te zijn. De toeristen kunnen een invloed hebben om het tempo waarin er gebouwd wordt, het is namelijk mogelijk voor toeristen om een gift achter te laten zodat het bouwproces sneller kan verlopen. Om zeker te zijn van een bezoek is het handig om ver van tevoren online tickets te bestellen, zodat je niet teleurgesteld wordt wegens de drukte.

Naast dit prachtig bouwwerk heeft de architect Gaudi nog een ander toeristische trekpleister ontworpen in Barcelona, namelijk Park Güell. Dit is een groot stadspark op de bergen en ligt ten noordoosten van de stad. Het park is ontworpen op verschillende ‘verdiepingen’ van de berg met verschillende paden in een modernistische stijl. Zodra je het park binnenkomt zie je het welbekende kleurige salamander dat gemaakt is uit keramiek dit is dan ook het symbool van het park. Het park is erg toeristisch en daarom drukbezocht, ook hier geldt het: wil je er zeker van zijn dat je het park kunt bezoeken? Bestel dan online tickets vooraf!

 

Geef een reactie